Winst in Oss voor Nobel

Chris Nobel is winnaar geworden van de Dutch Supersport wedstrijd op het Paalgraven circuit in Oss. De Suzuki coureur was tijdens de ingekorte wedstrijd het snelst voor Davy Thoonen en Rob Hartog.

Lees meer

Supersport.htmlSupersport.htmlshapeimage_18_link_0

ONK / OBK  Supersport

Vos opnieuw “the king of Oss”

De Dutch Superbike race op het Paalgraven circuit in Oss is gewonnen door Arie Vos. De Kawasaki coureur was het snelst op zijn thuis circuit voor Allard Kerkhoven en Kervin Bos.


Lees meer


ONK / OBK  Superbike

Maandag 9 juni kwam Dutch Supersport coureur Mick Jansen tijdens de Pinkster races in Oss zwaar ten val. De coureur uit Hooghalen liep bij de crash zware verwondingen op.

Update  08-09-2014 
Mick verblijft nu inmiddels anderhalve maand in Tilburg en het gaat zeer goed met het revalideren, zo begint hij al goed te praten en begrijpt alles wat er gezegd wordt.
Zijn motoriek is nog wat minder stabiel, zo zijn er nog problemen met vooral zijn rechter arm en hand, maar daar wordt natuurlijk hard aan gewerkt door Mick.
Nu dat Mick alles beter onder controle krijgt en het besef weer grotendeels terug is, is het misschien leuk een opbeurend kaartje aan hem te sturen.

Revalidatiecentrum Leijpark,
T.av. Mick Jansen, Afd. KJ1, Kamer 10,
Postbus 5022,  5004 EA Tilburg 

Lees meerMick_Jansen.htmlSupersport.htmlshapeimage_21_link_0

Mick Jansen 

Het gaat goed met Mick Jansen

Kentrop & de Haas

Winnen tweede zijspanrace in Oss

Kees Kentrop & Danny de Haas hebben maandagmiddag in Oss de tweede zijspanrace winnend afgesloten. John Smits & Gunther Verbrughe werden tweede, Jarno Keppel & Freek Dirksen derde.


Lees meer

ONK / OBK  Zijspannen

Jan Frank Bakker

Oppermachtig op circuit Paalgraven

Bakker was een maatje te groot voor de rest van het veld en kwam met met grote voorsprong op de als tweede en derde eindigende Jarno Onstenk en Gerard van den Brom over de finish.


Lees meer

NK Classics

9 mei 2014

Noodweer treft paddock

Het noodweer heeft maandagochtend vroeg voor veel overlast en schade gezorgd in het paddock op het Paalgraven circuit waar dit weekend de Pinksterraces worden verreden.


Het noodweer dat maandagmorgen vroeg over Noord Brabant trok heeft ook in het paddock van de Pinksterraces voor veel overlast gezorgd. Harde wind, een windhoos, onweer, hagel- en regenbuien zorgden voor veel spannende momenten bij de aanwezige coureurs en teams. 

Complete tenten waar mensen in lagen te slapen werden opgetild en sommigen kwamen zelfs enkele meters verderop weer op de grond terecht, werkplaatsen en hospitality tenten zijn kapot gewaaid of zijn compleet weggevaagd. Ook is er veel hagelschade aan de in het paddock staande auto’s, trucks en racetrailers. Voor zover bekend is er geen persoonlijk letsel al zit de schrik er bij een groot aantal aanwezige mensen maandag nog  goed in.


Naast de materiële schade was er maandagochtend vroeg veel wateroverlast. De organisatie heeft echter met man en macht gewerkt om het terrein weer enigszins begaanbaar te maken en de eerste warm-up sessie konden dan ook met enige vertraging gewoon van start gaan.


IRRC

Stormachtig op Oss

Na de eerste wedstrijd in Hengelo was de IRRC op 8 en 9 juni te gast op het Paalgraven circuit in Oss. Nog nooit eerder had de IRRC karavaan Oss aangedaan.


Lees meer

IRRC

Na meer dan twee jaar werken aan de wegracegeschiedenis van de Nederlandse Motorsport Bond is het boek nu klaar.

Ook in Oss stonden de N.M.B. wegrenners diverse malen aan de start. Oss werd vooral bekend door de 24-uur van Oss die van 1969 tot en met 1975 tienduizenden motorsportliefhebbers naar Oss trok.
Vele renners uit Oss namen hier maar aan andere N.M.B. wegraces deel. Hieronder bevonden zich o.a. : Tonnie, Jos en Harrie van Schijndel, Leo en Jan Spierings, A. de Leur, Leo Schuurmans, Jan Wagemakers en Frans Heesen.  

Lees meerBoek.htmlSupersport.htmlshapeimage_29_link_0

NMB historie 

in boekvorm vastgelegd